Allstafetten

Allstafetten 2020

INSTÄLLD PGA CORONAPANDEMIN
Lördag 12 september kl 16:30-01:00

Träffa grannar från byarna runt Klingstatjärn. Ät, umgås, festa!

Nytt för i år: 80-talstema med pris för bästa klädsel.


Vad är då en matstafett?

Jo, det är när vi går runt i gårdarna under en kväll och träffar nya och gamla vänner. Förrätt på ett ställe, varmrätt på ett annat och efterrätt på ett tredje. Sist men inte minst en gungande, rungande efterfest på Klingstagården. Man anmäler sig parvis. Kompisar, sambos, gifta eller syskon - det spelar ingen roll, bara det är två vuxna.


Hur går matstafetten till?

Här kommer några frågor och svar:


Vad förväntas av varje par?

Svar: Varje par bjuder två andra par på förrätt, varmrätt eller efterrätt, inklusive dryck. Vilka ni ska bjuda får ni reda på under kvällens lopp. Övriga två rätter äter ni hemma hos andra par. Vad som serveras är upp till dem som bjuder.


Var äter vi någonstans?

Svar: Varje rätt avnjuts hemma hos det par som ansvarar för rätten ifråga. Håller ni på att renovera köket? Låna grannens!


Hur transporterar vi oss mellan rätterna?

Svar: Varje par ansvarar själva för att förflytta sig mellan rätterna och husen. Cykel är ett bra tips (i Umeå kallas matstafetten för cykelstafetten av just den anledningen).


När och var börjar festen?

Svar: Allstafetten 2020 genomförs lördag 23 maj med start kl 16:30. Omkring en vecka före festkvällen får alla ni som anmält er ett brev med information om vilken rätt ni ska ansvara för, tiderna för kvällen samt lite annat som är bra att känna till. Ni som ansvarar för varmrätt eller efterrätt får också information om var ni ska äta er förrätt.


När får vi veta vart vi ska gå därefter?

Svar: Hemma hos förrättsansvariga finns ett brev till varje par med information om var de ska äta varmrätten. Detta brev får öppnas vid en viss tidpunkt när förrätten är avslutad. På motsvarande sätt finns ett brev hemma hos dem som ansvarar för varmrätten med information om var efterrätten ska intas.Vad händer efter efterrätten?

Svar: Då öppnas det sista brevet, som innehåller biljetter till efterfesten på Klingstagården. Från gårdar och stugor traskar och cyklar då alla festdeltagare till partyt som slutar kl 01:00. Det kommer att finnas en bar med allehanda dryck till självkostnadspris.Hur anmäler man sig och vad kostar det?

Anmäla er genom denna länk:

https://forms.gle/59TQYd2VQiFQFYbY8

Betala genom att sätta in 212 kr per par på postgiro 690706-7 eller Swisha: 123 526 387 6. Ange "Allstafetten", namn och telefonnummer på betalningen. Anmälan och betalning senast 2/9! Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan via mejl, var vänlig kontakta Henrik Marsell på 070-8563345. De anmälningar som inte är betalda senast 2/9 kommer att strykas.
Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera